ShareDotDoc

-- Website coming soon --

ShareDotDoc verbindt je met de alledaagse documentaire helden die jouw steun nodig hebben​

Je bent net op een 90-minuten durende reis meegenomen van een vrouw die middenin een oorlogsgebied lesgeeft aan kinderen. Ze heeft haar meest intieme gedachten, dromen en angsten met je gedeeld. Je hebt haar leren kennen en bewondert haar moedigheid. Je wilt wat DOEN, maar dat kan niet: documentaire protagonisten delen hun verhaal, niet hun contact informatie. Maar wat nou als dit wel kon?

Share.Doc (‘share dot doc’)

Connecting the dots between sharing and documentaries.

Stichting Share.Doc verbindt iemands persoonlijke verhaal uit een documentaire met een grote impact. Share.Doc stelt zich als doel het gat tussen de wereld van documentairefilms en filantropie te overbruggen. Waar filmmakers erg goed in zijn; emoties en empathie uitlokken, is wat de wereld van goede doelen zo nodig heeft om het financieel mogelijk te maken hun werk te doen. 

Share.Doc is een stichting die functioneert als online platform die financiële steun (in de vorm van individuele donaties) mogelijk maakt. De protagonisten uit internationale documentaires worden verbonden met goede doelen die zich inzetten voor personen uit eenzelfde situatie. Dit noemen we matched-funding. 

Share.Doc maakt het voor bewuste documentaire liefhebbers mogelijk om te betalen wat ze voelen. 

Wat wij in 2018 willen bereiken:

  1. Het online platform met betaalfunctie wordt gebouwd. De officiële lancering zal plaatsvinden op een gerenommeerd internationaal filmfestival, eind 2018 in Nederland. Een Europese en werelwijde launch zullen volgen in 2019. 
  2. Documentaire-filmmakers kunnen hun documentaire (protagonisten) opgeven op de website. Organisaties en fondsen kunnen aan een specifieke documentaire of thema worden gelinkt.
  3. Na het kijken van een documentaire kunnen vrije gevers een bedrag doneren aan hun documentaire protagonist en het daaraan gelinkte goede doel. 
  4. Share.Doc zal op websites en filmfestivals over de hele wereld worden gepromoot.

 

Context voor het project [lees meer]

 

De mensen achter Share.Doc

Share.Doc is opgericht door filmmaker Anne Marie Borsboom en gender & seksualiteit consultant Iris Weges [lees meer]

Anne Marie Borsboom Iris Weges

 

Budget
Share.Doc is een not-for-profit. We zijn hard bezig subsidies en fondsen aan te schrijven om het platform van de grond krijgen.